Zázračný lopuch

Zázračný lopuch

Když se řekne lopuch, jistě si každý vybaví scénu z filmu „S Tebou mě baví svět“, kdy tatínek s malým Pepinem diskutují o Lopuchu, na kterém byla beruška. Věděli jste ale, že kromě velkých listů a otravných lepivých kuliček má lopuch i plno blahodárných účinků na celé tělo?

Patří k nejlepším přírodní léčivům v dermatologii, urologii a celostní medicíně. Lopuchový kořen byl používán společně s jinými rostlinami při léčbě spalniček, bolesti v krku i nachlazení čínskými lékaři.

Složky lopuchu podporují látkovou výměnu, posilují činnost ledvin, napomáhají z těla odplavovat zplodiny a posilují růst vlasů.

Asi nejvýznamnějším pomocníkem v dermatologii je pak lopuchový olej, který se získává z kořene lopuchu.

Je známo, že lopuchový olej je bohatý na fytosteroly a esenciální mastné kyseliny, včetně těch vzácných s dlouhým řetězcem. Rostlina lopuchu, který je sklizen v prvním nebo raném druhém roce, obsahuje i vitamín E a komplex vitaminu B. Lopuchový olej obsahuje také fosfor, draslík, kobalt, chrom, železo, zinek, křemík, sodík, tiamin a hořčík.

Jeho složení tak má pozitivní účinky jak na kvalitu pleti, tak i vlasů. Dodává jim pevnost a posiluje jejich růst.

V Green Pharmacy pak dbáme na to, aby byl námi používaný lopuchový olej lisovaný za studena, neobsahoval parabeny, konzervační látky, ani barviva. Takto Vám můžeme nabídnout produkty s tím nejzdravějším a nejúčinnějším lopuchovým olejem.

Vyzkoušejte třeba naši sadu proti vypadávání vlasů.

Všechny komentáře

Leave a Reply